Юрген Клоп има надежди, че Ливърпул ще може да използва цял отбор, пълен с локални момчета в следващата декада. Коментарът на германеца е в следствие на развитието на Трент Александър-Арнолд и Къртис Джоунс.

19-годишният Джоунс се обвърза дългосрочно с отбора, след като подписа нов договор в събота, след което вкара втория гол при успеха над Астън Вила ден по-късно (2:0).

Клоп вярва, че областта на отбора разполага с качеството тимът да играе с много млади футболисти от школата, които са качествени и сподели, че ще продължи да дава шанс на такива играчи. „Винаги опитваме да ги използваме възможно най-често, защото това е мечта за всички. Няма да се случи в следващите пет години, но защо да не се случи в следващите 10? Ще бъде невероятно целия отбор да е пълен със скаузъри, защо не?”, коментира Клоп.

- *скаузъри - така назовават хората, които са родени и израснали в Ливърпул и околността. 

Gulliver/GettyImages
41 снимки

„Не е лошо да си скаузър, напротив – хубаво е. Те работят много и е ясно, че ще се борят като луди – това е характеристиката на местните. Вратата винаги е отворена за други млади играчи, които играят добре играта. Ливърпул е отворен клуб към тези неща”, призна Клоп.

Ливърпул подписа и първи професионален договор с родения в Лондон Харви Елиът в понеделник. Елиът дойде на „Анфийлд” от Фулъм през миналото лято и има осем мача за новия си клуб, два от които в Премиър лийг. Клоп вярва, че следващата генерация от таланти в състава му впечатлява с изявите си. „Разполагаме с добър отбор, който е и в добра възрастова група. Бъдещето обаче вече ни подготвя с някои много, много добри футболисти. Радвам се, че и те виждат нещата така по време на тренировки. Близо са, не губят търпение, въпреки че не играят по 90 минути. Помагаме им максимално много, за да станат още по-добри. Това е, което правим с младите ни футболисти, а отговорността е изцяло наша. Изключително е да можеш да разполагаш с такъв набор от млади футболисти”, допълни мениджърът на английския шампион.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

Ливърпул се нуждае от 12 точки в следващите си пет мача, за да направи нов рекорд във Висшата лига по най-много спечелени точки, който сега е 101 пункта.

„Червените” се изправят срещу Брайтън в сряда, на живо по DIEMA SPORT 2, както и в Gong.bg, като Клоп е впечатлен от работата на Греъм Потър, който по всяка вероятност ще запази „чайките” в елита на Англия и догодина. „Това е най-голямото предизвикателство пред треньора – да имплементира своите идеи, докато трябва да постигаш резултати. Никой не те чака в днешните дни с резултатите, а всеки ги иска веднага. Изпитвам голям респект от работата, която Греъм върши в Брайтън”.