Ливърпул трябва да бъде много смел, за да елиминира Байерн Мюнхен в осминафиналите на Шампионската лига. Това бе акцентът в пресконференцията на Юрген Клоп ден преди дуела между двата тима. Същевременно германският специалист довери, че по всяка вероятност Байерн ще бъде по-доминантия отбор по време на мача с двата тима.

Байерн приема Ливърпул в мач-реванш в Шампионската лига сряда от 22,00 часа, като първият мач между двата тима на „Анфийлд” завърши при нулево равенство.

Двата тима са петкратни носители на трофея в историята, а Клоп вярва, че малките детайли ще решат кой ще продължи напред. „Това е предизвикателство, ние се нуждаем от нашия ритъм и да действаме правилно в специфичните моменти”, каза Клоп на журналистите преди мача.

„Байерн е отбор от световна класа, с играчи от световна класа. Трябва да се защитаваме по много добър начин. Нужно е също така да сме уверени с топката. Трябва да си смел и да играем най-добрия футбол, който можем. Ще има момент, вероятно повече, в които Байерн ще доминира в хода на срещата. В двата случая обаче ние трябва да се възползваме от ситуацията и да намерим баланса за успеха", довери Юрген Клоп