По-малко от 24 часа след поражението от Челси с 0:1 мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде брифинг преди следващия мач на английския Фулъм – идната неделя. На пресконференцията германецът обясни решението си за смяната на Мохамед Салах през второто полувреме на „Анфийлд” срещу лондончани. След промяната агентът на египтянина пусна криптирано съобщение в социалните мрежи „точка”, с което започнаха спекулациите около бъдещето на №11.

Клоп обясни защо е преценил да извади основния си голмайстор трийсетина минута преди края на срещата, макар Ливърпул да бе в губеща позиция към този момент.

Още по темата:

Това ли бе краят за Салах в Ливърпул?

Юрген Клоп: Сериозен удар

„Не мисля, че е нужно тази ситуация да се изговаря. Губехме с 0:1, а при този случай няма играч на терена, който да е щастлив. Мо не беше щастлив да бъде сменен и искаше да остане – нормално е. всичко е наред, тъй като всички трябва да се подобрим, това е сигурно”, започна Клоп на брифинга си преди Фулъм.

Gulliver/GettyImages
96 снимки

„Нужно е да направим промяна в представянето ни. Мо остава чудесен голмайстор и всеки знае това. Може да вкара и още голове. Той го знае това. Това не е проблемът, тъй като генерално ни е нужна промяна на 100%. Мисля, че той се наслаждава на напрежението. Пак ще повторя – неговите рекорди при головете са невероятни. Можех да сменя други играчи вчера, но трябва да мислим за това какви футболисти влизат като резерви. Той изглеждаше, че вече усеща интензитета на играта. Салах може и да разглежда по различен начин ситуацията, това е добре. Не е най-важното неща в света да играеш 30 минути без Салах, защото ни предстои мач в неделя. Всичко е нормално. Аз взимам решенията, момчетата ги приемат. Знаем, че заедно стигнахме до върха и сега трябва заедно да се поправим. Това е идеята. Не сменям играч, за да създам заглавие после. Правя го, защото смятам, че това е точният момент”, коментира случката от четвъртък вечер Юрген Клоп.