Ливърпул обърна решението си и се извини за събитията, които завършиха в клуба през миналата седмица. Както е известно, от европейския клубен шампион отмениха решението си да поставят някои служители в клуба по схемата на правителството за изплащане на възнаграждения, но изпълнителният директор Питър Муур призна, че от отбора са направили грешно „заключение”.

Бъдещият шампион във Висшата лига, който през февруари обяви печалби в размер на 42 милиона паунда за 2018/19, беше яростно критикуван, след като обяви намерението си да се обърне към правителственото предложение за ревизиране на приходите към служителите по време на пандемията с коронавирус.

В писмо до феновете на клуба, Мур написа: „Вярваме, че миналата седмица стигнахме до грешно заключение, съобщавайки, че ще кандидатстваме по схемата за компенсиране от правителството. Съжаляваме за това си решение. Нашите намерения и продължават да са такива, да гарантираме цялата работна защита от съкращение или загуба на приходи през този безпрецедентен за света период. Следователно ние сме ангажирани да намерим алтернативни начини, докато не се играят футболни мачове”, написаха от Ливърпул.