Отборът на Ливърпул записа четвърта поредна победа във всички турнир и трета без да допусне гол. „Червените“ на Юрген Клоп не срещнаха никакви проблеми срещу тима на Саутхемптън, налагайки се с 3:0 на „Анфийлд“. Големият герой за „мърсисайдци“ в днешния ден се казваше Мохамед Салах, който заби две от попаденията в мача, а третото бе дело на Филипе Коутиньо. Така египетският национал оформи головата си сметка на девет гола в 12 мача за Ливърпул и подобри рекорда на легендата Роби Фаулър, който в началото на кариерата си на „Анфийлд“ вкара осем попадения също 12 мача.

Това бе трета поредна победа за Ливърпул във Висшата лига, което се случва за първи път през календарната 2017 година. 

Резултатът на „Анфийлд“ бе октирт от Салах в 31-ата минута. След разиграване от корнер отляво, топката попадна в Джини Вайналдум, който видя свободния Салах на границата на наказателното поле. Египетския национал овладя и със страхотен удар по диагонала не остави шансове на стража на „светците“.

Точно десет минути по-късно Салах реализира и втория си гол в срещата. Той получи перфектен пас от Филипе Коутиньо, извеждайки го зад отбраната на гостите и останал сам срещу вратаря не сгреши.

Така освен, че счупи клубен рекорд, Салах се превърна и във футболиста с най-много голове във всички състезания в Англия – 14.

През второто полувреме Филипе Коутиньо реши всичко в мача, вкарвайки третото попадение в мача. Бразилецът се оказа на точното място след избита от вратаря топка.

Тимът на Ливърпул успя да отправи цели 21 точни удара във вратата на Саутхемптън и се превърна в първия отбор, който успява да отбележи три гола на отбора на Маурисио Пелегрино.

След победата Ливърпул е пети във временното класиране, само на точка от четвъртия Тотнъм, който днес загуби от Арсенал с 0:2.