Ръководството на Ливърпул поднови за още 4 години сътрудничеството си с финансовата компания Standard Chartered, която е основният спонсор на клуба.

Новият контракт на практика е до края на сезон 2022/2023. Британската банка за първи път парафира с мърсисайдци през 2010 година и оттогава логото ѝ неизменно стои върху фланелките на отбора. Реално партньорството е второто най-продължително в историята на „червените”.

Ливърпул печели близо 85 милиона евро от тазгодишното участие в ШЛ

На този етап няма официално разкрити условия по сделката, но според английските медии общата сума, която Ливърпул ще получи за тези 4 години, е 160 милиона паунда (по 40 милиона на сезон).

„Ливърпул е един от най-известните футболни клубове по света и ние сме горди, че биваме асоциирани с тях”, заяви изпълнителният директор на компанията Бил Уинтърс. „Става дума за фантастичен клуб, който споделя много от нашите ценности и е изключително популярен в глобален мащаб. Нашето партньорство осигури ценна подкрепа на благотворителните инициативи, които са близо да сърцата ни, а също така ни помогна да бъдем още по-ангажирани с нашите клиенти и служители, а също и с феновете на Ливърпул”, допълни Уинтърс.

Новината идва само два дни преди най-важния двубой за „червените” през сезона – финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид.