Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че отборът му може да усети наистина сериозна вратарска криза за гостуването си срещу Саутхемптън. Причината е, че героят от Суперкупата на Европа – Адриан, е получил налудничава травма.

В първия кръг още от сезона Алисон Бекер контузи своя прасец срещу Норич Сити (4:1), след което трябваше Адриан да го замени, а няколко дни по-късно да запише и пълен официален дебют при успеха над Челси за европейския трофей. Когато Клоп бе запитан дали геройството на Адриан от мача със „сините” е допълнителен бонус за отбора, той каза: „Щеше да ни помогне много, ако той беше на 100% готов за събота. Не разбирам света, който живеем как някой фен прескочи преградите, влезе и почна да тича към него, гонен от охранители, но в сетния миг се подхлъзна и нарани неговия глезен. Лудост е. Вчера беше подут и говорих с него. Сега е тук и се чувства много по-добре от вчера, но ще трябва да видим”, коментира Клоп.

Ако Адриан липсва за визитата на „Сейнт Мерис”, то тогава Ливърпул ще трябва да заложи на Анди Лонерган, който дойде в клуба преди дни с едногодишен договор. 35-годишният вратар има 401 мача в своята кариера, но никога не е играл във Висшата лига на Англия. Същевременно Клоп призна, че халфът Наби Кейта ще пропусне гостуването на Саутхемптън заради мускулна травма, която получи на тренировката в деня преди мача с Челси.

Във видеото тук пък може да видите как точно стана контузията на "Бешикташ Парк" в средата на седмицата.