Халфът Джеймс Милнър предупреди съотборниците си в Ливърпул, че спадът на формата след подновяването на английското футболно първенство не бива да бъде пренасяна в следващия сезон, ако "червените" искат да защитят титлата си във Висшата лига.

Отборът на Юрген Клоп стана първият в историята с гарантиран трофей цели седем кръга преди края на сезона, след като спечели 27 от първите си 29 мача. След подновяването на първенството "червените" направиха равен с Евертън (0:0) и спечелиха с лекота срещу Кристъл Палас (4:0), а часове по-късно Манчестър Сити загуби срещу Челси (1:2) и гарантира първата титла на отбора от 30 години насам. В последствие обаче Ливърпул бе разгромен на "Етихад" срещу вече бившите шампиони (0:4), а по-късно отборът загуби точки и срещу Бърнли (1:1) и Арсенал (1:2). Сезонът все пак завърши с победи над Челси (5:3) и Нюкасъл (3:1), с което "червените" събраха рекордните в историята си 99 точки.

Запитан дали Ливърпул ще влезе отново в дълга серия от победи, Милнър каза в интервю за клубния уебсайт: "Трябва да си върнем тази форма. Беше ни приятно по време на серията от победи, защото знаем колкото трудно се печелят трофеи. Бяхме много силни, но имахме и късмет. Без него няма как да спечелиш толкова много победи в рамката на една година.

"Трент (Александър-Арнолд) смята, че това е лесно. Той се появи един ден и за отрицателно време спечели всички трофеи. Аз обаче съм от дълго време във футбола и мога да гарантирам на всеки, че подобни серии от победи и трофеи не се постигат никак лесно. Нужни са толкова много тренировки в дъжда, такава устойчивост след контузии и загуби, дори те да са на петици в Мелууд. Ние сме много лоши губещи. Всички в отбора.

"Когато спечелиш нещо, най-важно е да му се насладиш. Всеки футболист играе за това усещане и то е кулминацията на тежкия труд, който си хвърлил по пътя към успеха. Постижението ни е невероятно, но кариерите ни са твърде кратки, за да живеем вечно в този миг. Не бива да губим сезон или два в размисли колко силни сме били някога, защото ще загубим темпо и няма да се представяме според възможностите ни. Това ще бъде престъпление и нещо, което със сигурност не искаме да изпитаме.

"Имаме точно две седмици да се радваме на титлата и после започваме от началото. Искаме помощ и от феновете, които трябва отново да ни понесат на вълната на успехите и да се радват на титлата заедно с нас. Ние също трябва да свършим много работа и да бъдем още по-добри на терена. През следващия сезон няма да бъде достатъчно да бъдем на нивото, на което сме в момента".

Милнър всъщност е трикратен шампион на Англия, защото има две титли и с Манчестър Сити.

"Това е нещо специално, защото е трудно постижимо. Ливърпул чака твърде дълго за този трофей, ако погледнем назад в историята и колко често го печелеше преди. Е, направихме го и чувството е прекрасно. Можеш да разбереш колко много значи титлата за тези хора, когато караш из града и видиш всичките флагове, изкарани пред домовете на хората. Това значи много за нас и е крайният резултат, който искахме", продължи халфът на Ливърпул.

"Феновете чакаха твърде дълго - цели генерации може би. Сега това Ливърпул отново е шампион и днес празнуват фенове, които не са били родени при последната титла. Не знаеха колко голямо щастие е това, а само бяха чували. Когато помислиш за тези генерации от привърженици, това те кара да се чувстваш още по-добре. Специално е и за теб е чест, че си част от този триумф".