Арсенал и Ливърпул играят при резултат 2:1 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. Срещата на стадион „Емиратс“ в Лондон стартира в 18:30 часа и може да я гледате пряко по DIEMA SPORT 2. На Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо с богато видеосъдържание. 

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Двубоят започна отлично за "артилеристите", които поведоха в 9-ата минута. Бен Уайт прати страхотен извеждащ пас отдясно към Букайо Сака, който с финт елиминира Анди Робъртсън. След това футболистът на Арсенал с мощен шут отблизо не остави шансове на Келъхър и откри - 1:0.

В 14-ата минута Мохамед Салах не успя да се възползва от грешка на Мерино, който загуби топката. Крилото на Ливърпул веднага стреля, тъй като Давид Рая беше излязъл напред, но не намери очертанията на вратата.

Четири минути след това дойде отговорът на мърсисайдци. Гостите спечелиха корнер, който бе изпълнен от Трент. Бекът прати топката на близката греда, а там Луис Диас успя да я отклони. Тя стигна до Ван Дайк, който я прати в мрежата на Арсенал за 1:1.

В 24-ата минута Букайо Сака опита с шут от дистанция с десния крак, но изпълнението му прелетя над напречната греда на противниковата врата. Пет минути след това Мартинели получи по левия фланг, справи се с Александър-Арнолд, след което пусна опасно центриране. Подаването му обаче се оказа малко по-дълго за свободния на далечната греда Кай Хавертц, който не успя да стреля.

И двата отбора имаха сериозни претенции в 31-ата минута около ситуация в наказателното на мърсисайдци. Гостите поискаха игра с ръка на Мартинели, който пък бе съборен от Конате и лондончани пожелаха дузпа. В крайна сметка Антъни Тейлър не видя нищо нередно в разбъркването и остави играта да продължи, а акцията на "артилеристите" завърши с неточен удар.

В 43-ата минута Деклан Райс изпълни пряк свобоен удар и центрира в пеналтерията на Ливърпул. Там Микел Мерино стигна първи до топката и стреля покрай безпомощнния Келъхър за 2:1. Попадението беше преразгледано за евентуална засада на испанеца, но такава нямаше.

В добавеното време на първата част Трент изпрати хубаво центриране към Мак Алистър. Аржентинецът нанесе удар с глава, но стражът на Арсенал се справи без проблеми.

LIVE | АРСЕНАЛ – ЛИВЪРПУЛ 2:1

1:0 Букайо Сака 9'

1:1 Върджил ван Дайк 18'

2:1 Микел Мерино 43'

Висша лига, девети кръг

Главен съдия: Антъни Тейлър, Англия

Стадион: „Емиратс“, Лондон, Англия


Съставите на двата отбора:

АРСЕНАЛ: 22. Давид Рая, 5. Томас Партей, 4. Бенджамин Уайт, 6. Габриел Магаляеш, 12. Юриен Тимбер, 7. Букайо Сака, 41. Деклан Райс, 23. Микел Мерино, 11. Габриел Мартинели, 29. Кай Хавертц, 19. Леандро Тросар

Старши треньор: Микел Артета

ЛИВЪРПУЛ: 62. Куивийн Келъхър, 26. Андрю Робъртсън, 4. Върджил ван Дайк, 5. Ибрахима Конате, 66. Трент Александър-Арнолд, 10. Алексис Мак Алистър, 38. Райън Гравенберх, 17. Къртис Джоунс, 7. Луис Диас, 11. Мохамед Салах, 9. Дарвин Нунес

Старши треньор: Арне Слот