Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул влизат в епична битка за трофея в Премиърлийг в последния ден от надпреварата. „Гражданите” имат точка предимство и гостуват на Брайтън, а „мърсисайдци” са втори и посрещат Уулвърхемптън. 

Има ли вероятност двата тима да не излъчат шампион и след последния 38 кръг в Англия? Звучи невероятно, но отговорът е – ДА! ИМА!

Все още съществуват математически шансове Манчестър Сити и Ливърпул да завършат с еднакъв брой точки на върха и с еднакъв брой отбелязани попадения, което ще означава, че титлата няма да бъде връчена тази вечер.

Единственият начин това да се случи, е, ако Манчестър Сити загуби от Брайтън с 0:4, а Ливърпул завърши 4:4 с Уулвърхемптън. Вероятността тези два резултата да се случат е много малка, но на теория е възможно.

Въпреки че граничи с невероятното, ако това стане, един плейоф на неутрален терен ще определи победителя за сезон 2018/19.

Класиране в Англия кръг преди края

източник: Gong.bg

Какво се случва, ако два клуба завършат с еднакъв брой точки?

Според правилата, ако двата тима завършат с еднакъв брой точки се гледа головата разлика. Ако вторият показател също е равен, тогава отбелязаните попадения влизат като трети фактор. Ако и те са еднакви, битката за титлата се решава с плейоф на неутрален терен. Мястото и датата ще се определят допълнително от ръководния орган.

Как може да се стигне до подобна развръзка?

Манчестър Сити да загуби с 0:4, а Ливърпул да направи равен 4:4

Манчестър Сити да загуби с 1:5, а Ливърпул да направи равен 5:5

Манчестър Сити да загуби 2:6, а Ливърпул да направи равен 6:6

Случвало ли се е преди?

Не.

От Висшата лига бяха предвидили подобен плейф за сезон 1995/96 година, резервирайки две дати на „Уембли” заради Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Билетите също бяха отпечатани и готови за продажба. В крайна сметка „червените дяволи” спечелиха, без да се стига до подобен развой.

Какъв е шансът за подобно развитие?

1:18750