По информация на CNN, в Англия e взето съдебно решение във връзка с трагедията разиграла се на стадион Хилзбъро през 1989 година.

На 15 април преди 30 години в полуфинална среща от турнира за Купата на Англия Ливърпул излиза срещу Нотингам Форест на шефилдския стадион Хилзбъро. Този ден е записан с черни букви в английския клубен футбол.

Шест минути след началото на полуфинала, двубоят е прекъснат, след като голяма част от феновете на „червените“ са притиснати в оградата на сектора, в който са настанени. Десетки от тях прескачат загражденията и нахлуват на терена. За мнозина обаче е късно.

В резултат на трагедията са въведени жестоки мерки за сигурност по стадионите на Острова, като са премахнати загражденията между секторите и са въведени изцяло седящи места по трибуните.

През 2017 година по заведеното дело за виновните относно трагедията, следствието повдига обвинения към бившия полицай Дейвид Дъкенфийлд в момента на 75 години, който е бил началник на полицейското управление в Шефилд и е отговарял пряко за безопасността на зловещия мач. Той става главен заподозрян за смъртта на 96 души. Освен тях, различни наранявания получават още 766 души.

На 28 ноември 2019 година решението на съда е, че Дъкенфийлд е невинен.