Отборът на Ливърпул допусна поредно разочарование, след като записа 9 загубаза сезона и шеста поредна на своя "Анфийлд"! Днес "червените" бяха надиграни от борещия се за оцеляване Фулъм с резултат 0:1 в мач от 27-ия кръг на английската Висша лига. 

Gulliver/GettyImages
83 снимки

Това е общо осми пореден двубой, в който „мърсисайдци“ не успяват да спечелят у дома, като от началото на 2021 година отбелязаха само един гол на своя стадион и той бе от дузпа при поражението от Манчестър Сити с 1:4. Актуалните шампиони, които бяха променили доста стартовия си състав, не направиха нищо запомнящо през първо полувреме, в самия край на което се оказаха назад в резултата.

След почивката Ливърпул се посъбуди и наложи сериозен натиск и създаде положения, но така и не успя да стигне дори до изравняването. Най-чистата ситуация за тях бе една греда на Садио Мане двайсетина минути преди края на двубоя.

С това поражение "червените" остават на седмо място с 43 точки, на четири от четвъртия Челси, който обаче играе утре. Фулъм пък вече има 26 точки и остава в опасната зона, но сравен брой точки със 17-ия Брайтън. 


Първата добра възможност се откри пред гостите. Кени Тете центрира в наказателното поле, където Джош Майа стреля акробатично, но покрай вратата. "Мърсисайдци" отговориха веднага, но изстрелът на Диого Жота отблизо бе блокиран от защитник на лондончани.

В 11-ата минута Адемола Луукман смени посоката в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но топката профуча покрай десния страничен стълб.

Осем минути по-късно Мохамед Салах имаше добра възможност за попадение, но изстрелът му премина покрай левия страничен стълб.

В 35-ата минута Адамола Луукман бе изведен зад гърба на защитата на домакините. Крилото навлезе в наказателното поле и вместо да подаде, стреля в близкия ъгъл, но Неко Уилямс решително изчисти в ъглов удар.

Четири минути по-късно Джердан Шакири стреля красиво от пряк свободен удар, но топката прелетя над напречната греда.

Двата тима продължиха да действат на високи обороти и играта бързо се пренасяше от едното до другото наказателно поле. Гостите показаха повече острота, но защитата пред Алисон се справи с опасностите.

В последната минута на първото полувреме Фулъм откри резултата. Мохамед Салах се забави с изчистването на топката, позволявайки на Марио Лемина да му открадне топката. Халфът на гостите веднага стреля в долния десен ъгъл и реализира.

Домакините стартираха силно второто полувреме и в 47-ата минута Диого Жота беше близо до изравняването, но неговият хубав изстрел от воле бе избит от Ареола, след което стражът на Фулъм успя и да отклони топката преди Салах, който се опита да направи добавка.

Натискът на Ливърпул продължи и в 53-ата минута Ареола отново трябваше да се намесва, за да предотврати добро центриране на Робъртсън да стигне до Джердан Шакири.

След точно час игра капитанът на домакините Джеймс Милнър подари топката на Иван Кавалейро, който напредна опасно, но отбраната на Ливърпул успя да предотврати опасността.

Две минути след това Садио Мане влезе на мястото на Вайналдум.

Сенегалският национал бе много близо до това да изравни в 71-вата минута, когато стреля с глава след центриране на Наби Кейта, но топката се отби от лявата греда на Ареола, а след това Жота не успя да направи добавка.

До края на двубоя в игра се появиха Трент Александър-Арнолд и Фабиньо, но Ливърпул така и не успя да намери вратата на Ареола и допусна шеста поредна домакинска загуба. 

ЛИВЪРПУЛ - ФУЛЪМ 0:1/КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

0:1 Лемина 45'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Неко Уилямс, Натаниел Филипс, Рийс Уилямс, Андрю Робъртсън, Жоржиньо Вайналдум, Джеймс Милнър, Наби Кейта, Джердан Шакири, Мохамед Салах, Диого Жота

Мениджър: Юрген Клоп

ФУЛЪМ: Алфонс Ареола, Кени Тете, Йоаким Андерсен, Боби Рийд, Тосин Адарабийо, Иван Кавайеро, Марио Лемина, Адемола Луукман, Харисон Рийд, Джош Майа, Ола Аина

Мениджър: Скот Паркър

Гл. съдия: Кевин Френд

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул