Андрю Робъртсън призна, че е наясно, че го очаква „дяволска битка“ на футболното поле, когато се завърне в игра за Ливърпул през следващия месец. „Червените“ намалиха разликата от лидера във Висшата лига до Манчестър Сити на 9 точки след тежък успех над Кристъл Палас с 3:1 на „Селхърст Парк“ в неделния следобед.

Отборът на Юрген Клоп, който в момента се наслаждава на почивка в резултат на зимната пауза, трябва да се завърне в игра в началото на февруари. Освен битката за титлата, Ливърпул ще спори с Интер в елиминациите на Шампионска лига, има мач с Кардиф Сити за ФА Къп, както и финален мач с Челси за Купата на Лигата.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

„Дубай никога не те разочарова“, започна Робъртсън пред английските медии, след като се намира в емирството в компанията на Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн, а триото разпуска от футбола с игра на голф.

„Понякога почивката е добра, понякога – не. Въпреки нея, в главата ми съм напълно наясно, че след като се завърна в Англия ме чака „дяволска битка“ на футболния терен с Ливърпул и Шотландия. Важно е обаче „да изключиш“ мозъка си и да правиш нещата, които обичаш, наслаждавайки се на хубавото време. В интерес на истината тримата с Алекс и Джеймс не се бяхме разбирали да идваме в Дубай заедно“, каза Робо.

„Това е популярно място и голфът е популярен спорт сред футболистите. Футболът е толкова интензивен, че трябва да опиташ да презаредиш батериите и да разпуснеш, а голфът е идеален начин за това“, завърши левият защитник на Ливърпул и капитан на Шотландия.