Един от любимците на феновете на Ливърпул Андрю Робъртсън се възползва от възможността да позабавлява своите почитатели в социалната мрежа „Twitter“ докато трае принудителната почивка заради продължаващата коронавирусна криза, която предизвика хаос в професионалния футбол. 26-годишният Робъртсън ще се надява да вдигне в ръцете си трофея от Висшата лига в края на сезона, но опустошителната глобална пандемия, засегнала хора от всички райони на Острова, доведе до спиране на английския футбол най-рано до 30 април.

„Мърсисайдци“ имат 25 точки преднина пред втория в класирането Манчестър Сити на върха на таблицата във Висшата лига и са агонизиращо близо да прекършат 30-годишната „суша“ от титла в Англия.

Въпреки неяснотата около завършека на сезона,левият бек на Ливърпул показа, че е в добро настроение, тъй като в четвъртък следобед той проведе своеобразна дискусия с феновете си, в която те му задаваха въпроси.

Един от потребителите в „Twitter“ пусна снимка, показваща Робъртсън срещу Върджил ван Дайк по времето, когато двамата играеха в шотландското първенство, съответно с екипите на Дънди Юнайтед и Селтик.

„Някой от двамата помни ли тази снимка преди 6 години и кой мислиш, че спечели дуела там?“, попита той.

Робъртсън ясно почувства, че има само един победител и отговори, шегувайки се:

„Спечелих топката, сложих го в задния си джоб през целия двубой!!“

По-рано Робъртсън беше малко по-благосклонен към Ван Дайк и сподели, че се радва, че вече няма нужда да играе срещу него.