Подновяването на договора на звездата на Ливърпул Мохамед Салах в момента изглежда като рубикон, тъй като египтянинът постави определени условия, които до момента мърсисайдци не приемат.

Според английските медии Мо Салах е поискал договор със заплата от 400 000 евро на седмица. Бившият нападател на Челси даде да се разбере по време на преговорите чрез своя представител, че не смята, че исканията му са прекомерни.

Кристиано Роналдо печели по 500 000 на седмица в Манчестър Юнайтед, като е на 36 години. В същото време Кевин Де Бройне подписа нов договор с Манчестър Сити миналата година, който му носи по 400 000 на седмица. Агентът на Салах, Рами Абас Иса, използва тези факти, за да убеди ръководството на Ливърпул да се съгласи на подобно увеличение, но засега отговорът от високите етажи е отрицателен.

Преди няколко дни дори Юрген Клоп коментира важната тема, като заяви: „Салах иска да остане, но има и агент“. С коментар по случая излезе и самият футболист, който в интервю наскоро каза, че иска да остане на „Анфилд“, но последното решение зависи от клуба.

Сегашният контракт на египтянина е до 2023 г. и затова Ливърпул трябва да побърза с преговорите, които до момента са в задънена улица, защото може да се стигне до това, което се случи с Жоржиньо Вайналдум, който си тръгна от отбора като свободен агент.