Острието на Ливърпул Мохамед Салах няма да понесе финансова санкция за шофирането си през месец август, докато говореше по телефона. Причината е, че мърсисайдската полиция потвърди, че няма нужните доказателства за инцидента и няма база, на която египтянинът да получи наказание.

Именно Ливърпул пък препрати видео към полицията през август, след като се появи видеоклип в онлайн пространството, на което се виждаше как играчът говори по телефона, докато е в движение. Всичко това стана факт пред тренировъчната база на тима в Мелууд.

Редица хора, включително и деца, се струпаха близо до колата на Салах, преди тимът да отпътува на лагер за първата си домакинска среща за сезона – срещу Уест Хем.

„Можем да потвърдим, че на 26-и август 2018 година, 26-годишен мъж е пътувал по „Аркълс лейн”. Проведени са разследвания и няма достатъчно доказателства в пдокрепа на наказателното преследване, както и такива няма да бъдат предприемани оттук насетне”, пък гласи становището на полицията от града на Бийтълс.