Ливърпул успя да изтръгне огормна победа в дербито срещу Тотнъм с резултат 2:1 в голямото дерби на кръга във Висшата лига. В 12-а минута Мохамед Салах откри. Отново той успя да удвои аванса на мърсисайдци в 40-а минута. Хари Кейн върна надеждите на "шпорите" в 70-а минута. До края напрежението остана пред вратата на гостите, но те удържаха. 

26 снимки

Още в третата минута гостите стигнаха до шанс, след като Дарвин Нунес стреля от малък ъгъл, но Лорис изби уверено. Четири минути по-късно отново уругваецът се отчете с неточен шут. 

В 12-а минута логичното се случи. След бърза атака на "червените", Нунес намери Салах на точката на дузпата, а египтянинът не пропусна за 1:0. 

В 15-а минута Кейн качи топката на главата на Перишич, който нацели страничната греда на вратата на Алисон, който не се намеси много убедително във въздуха. 

В 40-а минута домакините се самоубиха с абсурдна грешка в защита на Ерик Дайър. След дълъг пас защитникът се опита да върне топката към Лорис, но се оказа, че пасът попадна в краката на Салах, който прехвърли френския вратар за 2:0.

В 49-а минута Тотнъм показа живец и стигна до голяма възможност. След центриране на Райън Сесеньон, Перишич се окзаза на перфектна стрелкова позиция, но отново нацели само гредата. 

Последваха и няколко положения за Ливърпул, като Дарвин Нунес и Салах не успяха да затруднят достатъчно Лорис от изгодни позиции. В 68-а минута Кейн пропусна след удар с глава. 

В 70-а минута обаче лондончани се добраха до гол. След поредната хубава атака отдясно Кейн успя да се освободи от Ван Дайк и да порази вратата за 1:2. 

До края Тотнъм натисна зверски, но Ливърпул в крайна сметка успя да издържи на напрежение, за да вземе безценната победа. 

Тотнъм - Ливърпул 1:2

Ето и съставите на двата тима:

Тотнъм: Лорис, Дайър, Ленгле, Дейвис, Емерсон, Бентанкур, Бисума, Хойберг, Сесеньон, Перишич, Кейн

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Конате, Алекзандър-Арнолд, Фабиньо, Тиаго, Елиът, Фирмино, Салах, Нунес;