Легендарният бразилски бивш вратар Клаудио Тафарел започва работа в английския гранд Ливърпул. Мърсисайдци ще го назначат като треньор на вратарите, а 55-годишният световен шампион ще съвместява задълженията си и с бразилския национален отбор.

Очаква се работната му виза да бъде издадена в края на седмицата и той да се присъедини към щаба на „червените”. Тафарел ще работи заедно с Йон Ахтерберг и Джак Робинсън, а Тафарел е бил убеден да дойде на „Анфийлд” лично от Алисон Бекер, който пък парафира шестгодишен договор с клуба през лятото.

Тафарел е един от най-обичаните бразилски футболисти в историята, като има 101 мача за Селесао, носител е на два трофея в Копа Америка и световен шампион с Бразилия през 1994-а доина.

На клубно ниво той е играл за Парма, Реджина и Галатасарай, а за турския клуб после работи като временен треньор и го напуска през 2019-а година. Тафарел е треньор на вратарите на бразилците от 2014-а година и именно той е витална част от развитието на Алисон Бекер през годините.

Goal твърди, че Тафарел е посетил тренировъчния център на Ливърпул в Къркби през миналата седмица и е водил разговори за потенциалната си бъдеща работа.