Контузията на нападателя на Ливърпул Диого Жота не е толкова сериозна, както са били първоначалните страхове на треньорския щаб и има реални шансове той да влезе в последния мач за сезона, обяви мениджърът на тима Юрген Клоп.

Жота се контузи при победата на Ливърпул с 4:2 над Манчестър Юнайтед миналата седмица, а Клоп заяви, че вкаралият 13 гола през сезона във всички турнири португалец няма да играе повече през сезона.

Тази прогноза се подобри значително, след като Жота се подложи на втори скенер на крака и се оказа, че няма опасност да пропусне предстоящото Европейско първенство.

"При Диого отокът спадна и удареното място изглежда доста по-добре от това, което видяхме на първия скенер. Така че шансове да играе през уикенда има, макар и доста минимални, заяви Клоп по време на пресконференция днес. "Червените" утре гостуват на на Бърнли, а в неделя са домакини на Кристъл Палас.

"Това е добра новина за Португалия и за Диого за Европейското. Но ще видим колко добра ще се окаже тази новина за нас".

Полузащитникът Алекс Окслейд-Чембърс е напълно възстановен от заболяване, докато Джеймс Милнър се връща към тренировките, макар да не е играл от 24-и април насам.

Ливърпул е на 5-о място с 63 точки и техните шансове да се класират за Шампионската лига бяха завишени преди дни от невероятното изпълнение на вратаря Алисон, който вкара с глава за драматичното 2:1 над Уест Бромич в неделя.

"Никога не съм гледал някой минал гол от сезона толкова, колкото този", каза Клоп. "Но ние дори не сме близо до целта си, защото знаем колко са високи препятствията пред нас. Би било невероятно, ако завършим в топ 4. Но трябва да признаем, че тази цел сега изглежда страхотна, но не и преди сезона. Но не искам сега да говоря за класиране в Шампионската лига.

"Много важен мач ни чака. Можем да говорим за това какво означава за нас, единствено, ако го направим. Не е уважително да говорим без да броим Бърнли за противник. Нашият финал е в неделя, така че тогава ще говорим", заяви още Клоп, имайки предвид завършека на сезона с Кристъл Палас у дома.