Полузащитникът на Ливърпул Джорджинио Вайналдум даде своята оценка след изтегления днес жребий за 1/4-финалите на Шампионската лига, изправил „червените” срещу стар познайник в лицето на Порто.

Двата отбора се срещнаха в елиминациите и през миналия сезон, само че веднага след края на груповата фаза. Тогава Ливърпул беше болезнено категоричен в Португалия, където спечели първата среща с 5:0. Реваншът не донесе нови голове, но до голяма степен беше просто формалност.

28-годишният Вайналдум призна, че онзи мач на „Ещадио до Драгао” е донесъл едно от най-силните представяния на Ливърпул като гост през сезон 2017/2018. Сега холандският национал е убеден, че историята ще бъде много по-различна.

„Те са добър отбор. Играхме срещу тях  през миналия сезон, а сега всичко ще бъде различно спрямо тогава. Ще ги анализираме отново и ще преценим как да играем срещу тях”, коментира полузащитникът.

„Първият ни двубой срещу тях през миналия сезон беше наистина добър. Имахме късмет при първия гол, но после натрупахме увереност и направихме наистина силно представяне, отбелязвайки 5 попадения. Беше наистина чудесно, едно от най-силните ни представяния през миналия сезон.”

„Този жребий дава предимство и на двата отбора, защото те знаят какво могат да очакват от нас, а ние също сме наясно какво те могат да ни предложат. Ще ни бъде много по-трудно от миналата година, защото те са наясно как играем, кои са силните ни страни. И двата отбора ще трябва да се адаптират към ситуацията.”

„Ние можем да бъдем заплаха за всички, но всеки би могъл да бъде заплаха и за нас. Ако не дадем 100 процента от себе си или не сме фокусирани, можем да бъдем победени. Ако играем на максимума на възможностите си, можем да победим всеки”, добави Вайналдум.