Звездите на Ливърпул Дарвин Нунес и Доминик Собоiлай са бесни от начина, по който напускането на Юрген Клоп от „Анфийлд“ беше направено от борда. Двамата смятат, че са били подведени от „червените“, съобщи FootballTransfers. Клоп обяви през януари, че ще се оттегли от ролята си на мениджър на Ливърпул през лятото.

Източници посочиха, че противно на предишни доклади, играчите на Ливърпул наистина са имали предположение, че бившият старши треньор на Майнц и Борусия Дортмунд обмисля да напусне клуба. Това дойде от неофициални дискусии, проведени в Сингапур по време на предсезонното турне на клуба.

Те обаче не се разшириха до по-нови попълнения като Нунес и Собослай, които се присъединиха с дълги договори съответно през 2022 и 2023 г. Твърди се, че и двамата са „ударили покрива“ при обявяването. В допълнение към тази двойка се смята също, че Райън Гравенберх е недоволен от развоя на събитията.

Въпреки че тези играчи са оставени обезпокоени от предстоящото напускане на Клоп и начина, по който бордът на Ливърпул се справи с него, не се очаква това да окаже влияние върху дългосрочното бъдеще на играчите в клуба.

Нунес и Собослай нямат планове да говорят с агентите си и да преразгледат позицията си с червените, където все още няма ясен план за наследяване на Клоп. И двамата са доволни да останат в клуба засега. Няма съмнение обаче, че Клоп беше основната сила и за двамата да се присъединят към Ливърпул и дългосрочното им бъдеще в тима стана по-малко сигурно.

И Нунес, и Собослай се превърнаха в любимци на публиката на "Анфийлд" по време на престоя си в клуба, като дуото играе ключова роля, докато Клоп се опитва да се разпише по грандиозен начин, като спечели Висшата лига, Лига Европа и требъл на Карабао Къп.