Вече бившият защитник на Глазгоу Рейджърс Дани Уилсън премина успешно медицински прегледи и вече официално е играч на Ливърпул с договор за три години.

Сделката бе разкрита още вчера, като клубът от Анфийлд ще плати два милиона паунда за 18-годишния футболист. Самият Уилсън не скри радостта си от трансфера.

„Невероятно чувство е да подпиша с Ливърпул. Където и да отидеш, всеки знае Ливърпул и просто съм щастлив да бъда тук”, заяви Уилсън пред официалния сайт на клуба.

„Това е страхотно предизвикателство за мен. Това е едно от най-добрите първенства в света и ще играя за един от най-големите отбори в света. Идвайки тук от Шотландия, хората може би ще кажат, че не съм готов за това, но това е предизвикателство, което искам да поставя пред себе си и това е причината да дойда тук”, обясни младият талант.

„Всеки знае за историята на този футболен клуб с 18 титли. Не беше трудно решение да дойда тук, тъй като Ливърпул не е отбор, който ти предлага всеки ден, затова чакам с нетърпение да започна”.

„Имаше и други отбори, които се интересуваха от мен и които са в Шампионската лига, но когато Ливърпул дойде за мен, вече имаше само един отбор, в който исках да отида”, завърши щастливият Уилсън.