Полицията в Ливърпул, местната община и клубът излязоха с общо съобщение по повод празненствата на „червените” фенове след спечелената 19-та титла в Англия.

Ливърпул триумфира официално като шампион на Англия в четвъртък, когато Челси победи Манчестър Сити с 2:1 и направи Ливърпул недостижим на върха седем кръга преди края.

Още същата вечер хиляди се събраха около „Анфийлд”, за да празнуват, въпреки препоръките за социална дистанция и забраната за масови мероприятия. На следващия ден фенове на Ливърпул отново организираха празненства, този път в центъра на града.

Това накара местните власти и клуба да излязат с обща декларация, с която предупредиха привържениците на „мърсисайдци”.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

“През изминалата седмица клубът Ливърпул, полицията в града, Общината и Spirit of Shanklу работиха заедно, за да напомнят постоянно на феновете, че регионът все още е засегнат от COVID-19 и молят хората да празнуват титлата на Ливърпул безопасно”, се казва в официалното съобщение, публикувано в сайта на „червените”.

„Няколко хиляди хора се събраха на Pier Head в петък, 26 юни и някои пренебрегнаха препоръките за социалната дистанция и рискуваха сигурността на хората. Градът ни се намира в здравна криза и подобно поведение е крайно неприемливо. Потенциалната опасност от втори пик на COVID-19 все още съществува и ние трябва да работим заедно, за да не заличим всичко, което постигнахме като регион по време на изолацията. Когато е безопасно, ще работим заедно за организирането на парад, на който всички ще могат да присъстват заедно, за да празнуваме. Дотогава обаче, сигурността на нашия град и нашите граждани продължава да бъде приоритет номер 1”, се казва още в съобщението.