Отборът на Фламенго победи с 3:1 Ал-Хилал и се превърна в първия финалист на Световното клубно първенство, което се провежда в Катар. Победителят в Копа Либертадорес елиминира отборът от Саудитска Арабия и ще спори за трофея с победителя от сблъсъка между Ливърпул и мексиканския Монтерей, който се играе в момента. 

Първата добра възможност в срещата бе на сметката на символичните домакини, след като Герсон отправи удар, но опитът му премина встрани от дясната греда.

Малко по-късно Бафетимби Гомис пробва от средно разстояние, но ударът му бе неточен и прелетя над напречната греда. 

Секунди по-късно обаче Ал-Хилал поведе в резултата след попадение на Салем Ал Даусари, който остави Диего Алвеш безпомощен.

До края на първата част липсваха опасни ситуации и Ал-Хилал запази предимството си. 

Отборът на Фламенго влезе променен във второто полувреме и  49-ата минута обаче Джорджан Де Араскета получи невероятен пас в наказателното поле и промуши топката зад гърба на вратаря, възстановявайки равенството в срещата. 

Малко по-късно пълният обрат можеше да е факт, но Андре Карийо отправи мощен удар, който обаче премина над гредата. 

Последваха два бързи гола за Фламенго, с които спорът в срещата бе решен. В 78-ата минута с прехвърлящ пас Рафиня намери Бруно Пинто, който засече с глава и заби топката отблизо, оформяйки пълния обрат. 

Само 4 минути по-късно Али Албулаихи имаше нещастието да си отбележи автогол, след като в опит да пресече подаване изпрати топката в собствената си врата. 

В 83-ата минута Андре Карийо извърши ужасяващо влизане, за което му бе показан директен червен картон и бе принуден да напусне терена преждевременно.

Така отборът на Фламенго се класира за финала на Световното клубно първенство и мечтае за требъл, след като вече спечели Копа Либертадорес и титлата в Бразилия.