Германското издание „Билд” разкри истинската причина за срива в представянето на вратаря Лорис Кариус. Наскоро треньорът на Бешикташ Шенол Гюнеш намекна, че преотстъпеният от Ливърпул страж има психологически проблем, ала според немската медия в думите на турския специалист няма нищо вярно. „Билд” твърди, че всъщност 25-годишният Кариус не е получавал заплата от 4 месеца и по този повод е подал оплакване срещу истанбулския гранд до ФИФА.

Треньор се притесни: Нещо не е наред с Кариус

В началото на сезона Ливърпул отпрати Кариус в посока „Бешикташ” с 2-годишен наем, като идеята беше той да си върне увереността, която беше разклатена след грандиозните му гафове във финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Стражът имаше основна вина за поражението 1:3, след като две негови кошмарни намеси лишиха отбора му от всякакъв шанс да се противопостави на испанския гранд.

До този момент през сезона Кариус има 21 мача за Бешикташ, като е записал само 5 „сухи” мрежи. Гюнеш опита да припише това незадоволително представяне на факта, че „нещо не е наред” с психиката на Кариус. Специалистът се постара да го обрисува като отшелник в съблекалнята.