Рекордната покупка на Барселона Филипе Коутиньо разкри интересни подробности около преминаването на "Камп Ноу". То се осъществи след дълга сага, продължила два трансферни прозореца, но в крайна сметка приключила със сделка. 

Бразилецът обяви, че още при първия контакт на каталунците с него е казал "да". След това обаче изигра още шест месеца с екипа на Ливърпул, но явно умът му е бил другаде през цялото време. 

"Много се говореше за мой трансфер в Барселона през годините, но първият контакт беше осъществен миналото лято, преди това не е имало нищо конкретно. Още като разбрах, че е имало такъв, казах на агентите ми, че искам да играя тук. Още на първото питане аз бях готов", разкри Коутиньо пред вестник "Спорт". 

Той разкри и кой му е помогнал най-много за адаптацията, както и какво са си казали с Неймар през лятото, когато съотборникът му в националния отбор пое към ПСЖ, а двамата можеха да играят заедно на "Камп Ноу". 

"Атмосферата в съблекалнята е фантастична, всички ме приеха много добре. Луис Суарес много ми помогна, защото с него играехме заедно и в Ливърпул. Всички, които говорят испански и португалски, ми помогнаха изключително много."

"Колкото до Неймар, ние не си говорихме много лятото за плановете си. Той избра своя път, аз моя. Неговата мотивация беше да спечели Златната топка, а моята е да спечеля колкото се може повече трофеи и затова дойдох тук", добави още Коутиньо.