В средата на март вече е време големите отбори да обърнат внимание към финалната фаза на най-престижния европейски клубен турнир - Шампионската лига. В Нион беше изтеглен последният за сезона жребий, като станаха ясни двойките на 1/4-финалната фаза, а впоследствие беше предначертан и пътят към финала на 1 юни на "Уанда Метрополитано" в Мадрид. 

Най-зрелищният сблъсък в Топ 8 ще бъде между Манчестър Юнайтед и Барселона. Другите големи фаворити за отличието се разминаха, като Ювентус изтегли Аякс, Манчестър Сити се падна с Тотнъм в единствения изцяло английски сблъсък, а Ливърпул безспорно изтегли най-мечтания жребий за тази фаза, срещайки Порто. 

Първите мачове ще се играят на 9 и 10 април, реваншите са седмица по-късно. Полуфиналните битки са на 30 април и 1 май, а реваншите отново са седмица по-късно. 

С тази разбивка на съперничествата на четвъртфиналите се избегна конспирацията от деня преди церемонията, според която УЕФА вече беше изманипулирала крайния изход от нея и двойките са предварително предопределени.

Според нея битките трябваше да изглеждат така: Порто - Ювентус, Барселона - Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед - Тотнъм и Ливърпул - Аякс. Видя се, че това е била само една масова истерия, защото нито една от четирите двойки не се падна по начина, по който се твърдеше, че ще излязат.  

След края на жребия за 1/4-финалите, беше определен и пътят до финала. Така в единия полуфинал ще видим победителите от Тотнъм/Манчестър Сити и Аякс/Ювентус, а в другия ще се изправят по-добрите от Барселона/Манчестър Юнайтед и Ливърпул/Порто. 

Ето и кои са двойките на 1/4-финалите:

Аякс - Ювентус

Ливърпул - Порто

Тотнъм - Манчестър Сити

Манчестър Юнайтед - Барселона

Ето и какъв е пътят към полуфиналите:

Тотнъм/Манчестър Сити - Аякс/Ювентус

Манчестър Юнайтед/Барселона - Ливърпул/Порто