Ливърпул отвя с 4:2 немския евродебютант Хофенхайм и по този начин грандът от Мърсисайд се класира за групите в Шампионска лига.

Първият мач бе приключил отново в полза на англичаните – 2:1, а червеният вихър на възпитаниците на Юрген Клоп отвя симпатичния германски мъник още в началните минути.

В 21-ата минута резултатът в реванша вече беше 3:0.

В 10-ата Садио Мане намери Емре Джан и неговият леко отклонен удар изпрати топката извън възможностите на вратаря Оливер Бауман – 1:0.

В 18-ата Мохамед Салах добута почти от голлинията отбилата се щастливо в краката му топка за 2:0. Това бе първият гол на египтянина на „Анфийлд“.

Ливърпул не се отказа да мачка и в 21-ата минута Фирмино изпрати топката в наказателното поле на Хофенхайм, откъдето Емре Джан отбеляза втория си гол за 3:0.

Хофенхайм се опитваше да отвръща, доколкото може. Немците също стигаха до положения, макар и не толкова често, колкото Ливърпул, но заслужаваха да вкарат.

И голът падна в 28-ата, а точен беше Марк Утх.

При на практика решена елиминация мачът продължи да бъде динамичен и приятен за гледане и след почивката, макара че децибелите в играта логично леко поспаднаха .

Роберто Фирмино се възползва от грешка в защитата на Хофе, за да направи 4:1 в 63-ата минута. Но заслугата бе на Джордан Хендерсън, който отне топката, а после подаде на чисто на бразилеца.

Хофенхайм все пак се представи достойно срещу именития си съперник и стигна до втори гол в 79-ата минута. Андрей Крамарич центрира, а Сандро Вагнер се разписа с глава за крайното 4:2 и общо 6:3 в полза на Ливърпул.

А мърсисайдци ще участват в четвъртък от 19 ч. българско време в жребия за групите в Шампионската лига.