Крилото на Ливърпул Джердан Шакири ще трябва да се справи с „невероятно психологическо напрежение”, когато неговият тим гостува срещу Цървена звезда в Шампионската лига, прогнозира вестник „Мирър”.

Мърсисайдци ще играят в Белград на 6 ноември, като атмосферата на „Райко Митич” ще бъде крайно враждебна към нисичкият халф на „червените”. Както е известно, Шакири е роден в Косово, а родителите му са албанци. Провинцията извоюва своята независимост от Сърбия през 2008-а.

26-годишният футболист по доста противоречив начин отпразнува своя победен гол срещу Сърбия в груповата фаза на Мондиал 2018, правейки точно пред сръбските фенове жест с ръце, който наподоби прословутия двуглав албански орел.

Генералният директор на Цървена звезда Звездан Терзич побърза да разсее всякакви притеснения относно сигурността на Шакири по време на мача. „Лично аз не бих могъл да си представя, че албанец би играл за Цървена звезда. Цървена звезда е сръбски отбор, докато Партизан бе югославски.”

„Смятам, че Шакири ще бъде под невероятно психологическо напрежение, защото знае къде идва, знае, че Цървена звезда е символът на Сърбия. Не съм сигурен, че той ще играе на „Маракана”.”

„Разбира се, като футболен клуб, ние се отнасяме по един и същи начин със съперниците си. Не изпитваме нужда да намесваме миналото и историята. Цървена звезда трябва да направи всичко, за да накара Шакири да чувства, че е дошъл да играе футбол. Наш дълг е да го защитим от нежелани ситуации. Нека се покажем като добри домакини!”

„Чакахме 27 години, за да играем отново в Шампионската лига. Може би много хора все още считат за сън, че Цървена звезда ще срещне Наполи, ПСЖ и Ливърпул. Финансовият аспект на тези срещи не подлежи на обсъждане. Звезда ще получи 18 милиона евро, което ни дава добра основа за реализация на много от нашите планове. Цървена звезда без съмнение отново ще стане голям клуб”, допълни Терзич.

Още по темата:

Мустафи може да загази заради албански поздрав

ФА няма да наказва Мустафи заради "двуглавия орел"