Полузащитникът на Ливърпул – Алексис Мак Алистър, говори пред журналисти преди двубоя на „червените“ срещу Болоня от Шампионска лига. Аржентинският халф призна, че за него е мечта да спечели клубния турнир, макар вече да е печелил Световното първенство с Аржентина.

Също така Мак Алистър подчерта, че няма големи разлики във футболните идеи между Арне Слот и Юрген Клоп, който именно доведе халфа на „Анфийлд“ през миналия сезон.

„Между Арне и Юрген няма голяма разлика. Сега имаме по-структуриран състав, което ни кара да се подобряваме непрестанно. Само това е разликата. Говорим много с Гравенберх, Собослай, но ние имаме също така Къртис, Ендо и Харви, които са много важни“, заяви Мак Алистър.

Арне Слот: Не бива да се подценява италиански отбор в Шампионска лига

„Луис Диас знае колко са важни числата за нападателите и крилата. Щастлив съм за него, че подкара така сезона. Може да се подобрява и да продължава така. Надявам се да дава тази ефективност всеки път. Постоянството е ключът“, продължи №10 в Ливърпул.

„Разбира се, че е мечта да спечеля Шампионска лига. За някой може да е странно, че съм печелил Световното първенство, но направих своя дебют в този турнир срещу Милан. Беше лудост. Както съм казвал преди, играем за Ливърпул и трябва да се борим за трофея. Имаме добри играчи и добр състав, така че ще видим дали ще може да триумфираме накрая“.

„Арне Слот е удивителен мениджър. Имаме малко време да се готвим между мачовете, тъй като са нагъсто, но виждаме работата му ясно. Разбираме какво иска от нас и смятам, че това е най-важното за един треньор. Да предаде идеите си към играчите. Имаме все пак още доста за подобряване“, завърши Мак Алистър на брифинга преди Болоня.