Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че домакинската загуба с 0:2 от Аталанта в четвъртия кръг в група "D" на Шампионската лига е била напълно заслужена.

Англичаните не отправиха нито един точен удар на "Анфийлд" и допуснаха първо поражение в кампанията, като пропуснаха да си осигурят преждевременно класиране за осминафиналите.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Вместо това, ситуацията в групата се завърза, след като мърсисайдци останаха с 9 точки, а преследвачите Аякс и Аталанта вече имат по 7.

"Трябва да признаем, че загубата ни е заслужена. Не показахме най-добрата си игра в тази среща, но трябва се вдигнем и да го направим през следващата седмица. Имахме някои ситуации, но не и чисти положения. Може да се случи на всеки. Не се получи добър мач. Двата отбора не бяха създали почти нищо до головете им. Двубоят беше много интензивен. Пуснах като титуляри някои момчета, които не играят толкова често. Нормално е за тях да не намерят ритъма си още от началото, но след едно полувреме обичайно започваш да играеш по-добре. Като цяло ние не успяхме да намерим начин да влезем в мача", коментира Клоп.