Юрген Клоп вярва, че ФК Мидтиланд е истинско предизвикателство за английския шампион Ливърпул в групите на Шампионската лига. Германецът не очаква датският шампион „да развее белия флаг” за мача във вторник на „Анфийлд”. Мидтиланд е създаден преди 21 години и се състезава в групите на ШЛ за първи път, след като спечели третата ти си титла в Суперлигата през миналия сезон.

97 снимки

Клубът от малкия град Хернинг е считан за един от пионерите при новите „парични” проекти, а в него играе и българинът Божидар Краев.

„Те са наистина добър отбор. Загубата им с 0:4 от Аталанта не отговаря на истината с резултата, но това е футболът. Имат ясен план, както и ние. Трябва да взимаме добри решения в мача и да покажем, че сме готови за истинска битка”, каза Клоп.

Gulliver/Getty Images
28 снимки

Запитан за мача с „малък клуб”, Клоп отговори: „Дами и господа, вие датчаните трябва да работите върху вашата увереност. Не ви смятаме за малък клуб, а като истинско предизвикателство в тази група. Никой отбор не играе в ШЛ защото е от хубав град или нещо такова, а е тук, защото е добър футболен състав. Мидтиланд е получил правото си да играе в Шампионската лига. Направиха страхотен обрат срещу Брьондби, а сега са лидер в класирането им, което значи, че отново са добри. Няма да дойдат тук и да развеят белия флаг. Ще покажат всичко, на което са способни. Няма малки отбори в ШЛ. Колко си малък или голям го показваш на терена, не на пресконференциите преди мача”, коментира още германецът.

Може и да има много разлики в шампиона на Англия от датския, но има и човек, който работи за двата клуба – треньорът за тъчове. Томас Гронемарк помага на двата отбора в този компонент, а също така преди е спомагал и на друг отбор от групата – Аякс.

Gulliver/Getty Images
28 снимки

„Виждали сме работата на Томас, когато го назначихме през 2018-а година, но седмицата беше тиха за нас. Томас е професионалист на 100% и няма как да говори за нашите планове на Мидтиланд, както и обратното. Той е супер човек и ни помага много. Тъчовете са важна част от нашата игра, но не са само те. Знаем, че няма да правят много грешки в тази си фаза на играта. Нужно е да знаем просто как да ги неутрализираме”, завърши той.