Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп назова своите фаворити в Шампионската лига. Турнирът ще се проведе в нов съкратен формат през август в Лисабон, след като финалната му фаза бе отложена заради кризата с коронавируса.

GettyImages/Gulliver
100 снимки

„За мен двата големи фаворита са Байерн и Манчестър Сити", заяви германецът.

„Байерн направи впечатляващ сезон в Германия. След като Ханзи Флик пое тима, бях впечатлен от това, което направи. Когато погледнете Манчестър Сити, техния състав... Това са фаворитите. Мач между тях би бил много интересен. Състезанието ще бъде много интересно, защото ще е напълно ново. Всеки има нужда и от късмет. Ако искаш да спечелиш Шампионската лига, трябва да разполагаш с най-добрия си състав, готов за финала, ако това е възможно. Не казвам, че другите отбори нямат шанс, но мисля, че тези два отбора са фаворити“, каза още специалистът.

„Няма отбор в света, който да е перфектен. Нито Сити, нито Байерн, нито ние. Но трябва да си почти перфектен в тези моменти, за да спечелиш Шампионската лига. Ще гледам турнира, ще бъде наистина интересно. За съжаление, ние няма да сме част от него", коментира още Клоп.