Стражът на Челси и националния тим на Белгия Тибо Куртоа взе отношения по натрупалия сериозна популярност въпрос с представянето на колегата му Лорис Кариус от Ливърпул във финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Белгиецът сподели мнение, че е странно капитанът на Кралския клуб Серхио Рамос да бъде обвиняван за допуснатите от вратаря на мърсисайдци грешки.

Както е известно, лекари от Бостън настояха, че преди сериозните неточности на Кариус, коствали в голяма степен загубата с 1:3, е имало сблъсък между него и Рамос. Именно той бил причинил мозъчно сътресение, според медиците, което е помрачило разумните реакции на Кариус.

Куртоа обаче демонстрира бдителност и същевременно мнителност що се касае до лекарското становище в този случай. Той сподели, че след въпросния „ключов“ момент и преди двете неубедителни изяви, Кариус е блеснал с две майсторски изпълнения.

„След удара на Серхио Рамос, Карису направи две превъзходни спасявания. Да се вини Рамос за загубата на Ливърпул е малко странно…“, каза белгиецът, цитиран от AS.

Припомняме, че след финала в Киев (Украйна), „белите спечелиха турнира на богатите за трета поредна година и общо 13-ти път в историята си.


Още новини:

Ливърпул фаворит за подписа на Ян Облак

Вратарят на Барса сред вариантите пред Ливърпул