Защитникът на Ливърпул Жоел Матип изненада мениджъра на отбора Юрген Клоп дни, след като неговият отбори триумфира в Шампионската лига. Камерунският бранител призна, че всичко свързано с Ливърпул е под ефекта „Клопомания” след триумфа над Тотнъм с 2:0 във финалната среща.

Централният защитник направи паса за Дивок Ориги, който вкара втория гол в 87-ата минута и на практика подпечата победата за „червените” в Мадрид. Въпреки това Матип побърза да кредитира целия успех на германския наставник, говорейки пред германски медии.

„Всички в Ливърпул работихме много здраво за този успех”, започна той пред Bild am Sonntag.

„Въпреки това Юрген Клоп беше решаващият фактор в крайна сметка. Той направи така, че отборът да се почувства като семейство и ни изведе до това ниво. Няма въпроси” Клоп е виновникът за тази титла. Той успява да те „улови” във всеки момент. Неговият ентусиазъм зарази всички в отбора, в града, може би и в цяла Англия. Клубът, градът, отборът, всички са зад него и няма изключения”, коментира Жоел Матип.

„Това е нещо като Клопомания – точно това е, защото той ни кара да се чувстваме така. Гениален е и естествен. Трудно е още да проумея триумфа в Шампионската лига. Беше голяма лудост. Целият град беше облечен в червено, когато се прибрахме от Мадрид. Чиста радост, настана екстаз. Тези спомени ще останат в моето съзнание завинаги. Невероятен опит бе това за мен”, завърши 27-годишният Матип пред германските медии.