Нападателят на Сасуоло Доменико Берарди даде поредния ясен сигнал, че вече се оглежда за трансфер. Стрелецът на „неровердите” не се притесни публично да заяви, че за него би било мечта, ако има начин да премине в актуалния шампион на Европа – Ливърпул.

24-годишният играч някога беше сочен като един от големите таланти на италианския футбол, но в последно време изявите му поизбледняха, а проблемите с дисциплината станаха по-чести.  През миналия сезон Берарди – негов 7-и за Сасуоло – се отчете с 9 гола и 5 асистенция в 35 мача от Серия А.

„Ако пристигне оферта – било от Милан, било от друг клуб – ще седна и ще я обсъдя със Сасуоло”, заяви атакуващият футболист.

„Ако преценя, че това е правилното предложение, че трябва да бъде прието веднага, просто ще кажа на Сасуоло: „Този път отивам”. Ако можех да избирам, бих отишъл в Ливърпул. Промените си остават много трудни за мен, но вече не ме плашат. Бих го сторил.”

„Следващата ми цел е да играя в Европа, но в клуб, където мога да бъда използван често, ако не и постоянно. Това е приоритетът”, добави Берарди.