Отборът на Ливърпул обмисля да привлече крилото на Порто Луис Диас през януари. „Червените“ се стремят да увеличат дълбочина във своя състав, тъй като ще трябва да се оправят без звездите си Мохамед Салах и Садио Мане, които ще представляват съответно Египет и Сенегал по време на Купата на африканските нации.

Според „Record“, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се интересува от привличането на Диас, след като е останал впечатлен от неговите изяви в Шампионската лига. Колумбиецът, който обикновено играе по левия фланг, изигра по 90 минути и в двата мача на Порто срещу мърсисайдци в турнира и, въпреки че се оказа на губещата страна и в двата случая, той все пак показа на какво е способен.

Луис Диас

източник: БГНЕС

24-годишният Диас се присъедини към Порто от колумбийския Джуниор през 2019 година. До момента той е изиграл 115 мача за „драконите“, в които е отбелязал 36 гола и е дал 15 асистенции.

Купата на африканските нации пък ще се проведе в Камерун между 9 януари и 6 февруари. Да остане без Салах и Мане за дълъг период със сигурност ще бъде трудно за Ливърпул, но евентуалното привличане на играч с качеството на Диас би направило нещата значително по-добри.