Отборът на Ливърпул може да отмъкне полузащитника на Лил Амаду Онана под носа на Уест Хем, след като „песовете“ отхвърлиха офертата от 25 милиона паунда от страна на „чуковете“. Според „The ​​Athletic“, Ливърпул се присъедява към Уест Хем, Арсенал, Нотингам Форест и Нюкасъл в надпреварата за подписа на 20-годишния халф.

Ливърпул привлече трима нови играчи досега това лято - Фабио Карвальо, Калвин Рамзи и рекордната покупка Дарвин Нунес.

Въпреки това, тъй като Тиаго Алкантара, Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър са вече над 30-годишна възраст, а договорите на Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта изтичат в края на следващия сезон, мениджърът Юрген Клоп иска да подмлади халфовата си линия.

20-годишният Онана премина във френския Лил миналото лято от германския Хамбургер за 6 милиона паунда. Откакто пристигна във Франция, универсалният полузащитник има общо 41 мача във всички турнири, като е допринесъл пряко за 4 гола, които впоследствие му спечелиха и първата повиквателна за националния отбор на Белгия през юни тази година.

Съобщава се обаче, че Лил е поставил солидна цена на своя играч от 50 милиона паунда, така че изглежда малко вероятно Ливърпул да е готов да плати толкова значителна сума. Смята се, че мърсисайдци се интересуват и от младата звезда на Борусия Дортмунд Джуд Белингам.