Отборът на Ливърпул вече се подготвя за периода, в който ще трябва да се оправя без звездата си Мохамед Салах. „Червените“ обмислят да привлекат някого измежду футболиста на Лестър Харви Барнс и трансферния провал на Реал Мадрид Лука Йович. Настоящият договор на Салах с мърсисайдци изтича през 2023 година, но все още не е подписал нов контракт с клуба. Твърди се, че египетският национал изисква 450 000 паунда на седмица, за да сложи подписа си под нов контракт, което за момента протаква преговорите.

Ако не успеят да убедят нападателя, то от „Анфийлд“ са готови да се обърнат към Йович и Барнс, за да запълнят празнината, която Салах ще остави, ако напусне клуба, твърди „Fichajes“.

Евентуалното привличане на Йович не би трябвало да е трудно, тъй като нападателят изпадна в немилост в Реал. 23-годишният сърбин е взел участие в 38 мача и отбеляза оскъдните два гола във всички турнири, откакто се присъедини през 2019 година. Освен това се смята, че Реал желае да го продаде, тъй като се опитва да събере средства за нови трансфери следващото лято.

Ситуацията с Барнс обаче е по-сложна за мениджъра Юрген Клоп. Съобщава се, че 23-годишният футболист е отхвърлил предложението на Ливърпул през лятото, за да остане при „лисиците“ за още четири години. Той има договор с тима от „Кинг Пауър Стейдиъм“ до края на сезон 2024/2025.

Барнс разкри, че бившият мениджър на Ливърпул и настоящ на Лестъп Брендън Роджърс е бил основната причина, поради която е избрал да остане в клуба, тъй като северноирландецът му е помогнал да израсне като играч.