Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен призна, че сериозно е обмислял възможността да премине в Милан или Рома, но сметнал, че няма да преминава никъде под наем, тъй като не било справедливо да бъде подлаган на проверка на качеството си.

30-годишният хърватски национал действително изглеждаше много близо до трансфер в Серия А през лятото, но Рома и Милан бяха готови да го привлекат единствено като преотстъпен с опция за закупуване в края на сезон 2019/2020. Основният мотив на двата италиански гранда беше свързан с големия брой контузии, които хърватинът получи в хода на своята кариера.

„Да, обмислях трансфер. Знаех, че съм дал най-доброто си за Ливърпул и спечелих Шампионската лига, а не съм от онзи тип играчи, които обичат да седят на пейката и да печелят пари”, коментира Ловрен пред медиите в родината си.

„Да, някои хора около мен ме съветваха: „Какво ти пука? Нали си в голям клуб, просто мълчи и си прибирай парите.” Аз обаче не съм щастлив да седя на пейката.”

„Милан се свърза с мен, но Рома беше най-настоятелен. Преговорите обаче не се развиха добре. Не исках да отида някъде и да доказвам на когото и да било кой съм аз, как играя и дали съм готов или не. Аз съм професионалист. Спечелих Шампионската лига, както и сребърен медал от Световното първенство, постигнах големи неща във футбола и не заслужавам да отивам където и да било под наем, за да може някой да проверя качествата ми.”

„Чувствам се много щастлив, защото през цялото време Ливърпул беше до мен. Аз ценя високо това. Клоп ми каза: „Виж, приятел, ти си играч от топ класа, ние няма да те пуснем под наем. Нужен си ни.”

„Когато ми каза това, на мен не ми беше докрай ясно, защото знам, че от всички централни защитници в отбора аз съм в най-лоша позиция. В същото време обаче предстоят много мачове, възможно е да има и контузии… Исках да си тръгна, не се получи. После ми казаха, че Ливърпул има нужда от мен и аз приех това. Не ми е било писано да направя трансфер.”

„Чувствам, че съм в най-добрата възраст от кариерата си, намирам се в страхотна форма. Психически съм готов, а опитът не се купува. Не са чак толкова много играчите, които са играли във финали на Световното първенство и Шампионската лига като мен. По тази причина Ливърпул не ме пусна под наем. Трябва да си платиш, за да получиш качество, а не да отиваш някъде и да доказваш нещо на някого. Усещам облекчение след затварянето на трансферния прозорец. Уморих се да чета и слушам всеки ден как си тръгвам или оставам.  Всички пишеха, без да имат ясна представа. Това ми докара главоболие. Не съм искал да форсирам напускането си на Ливърпул. Преди два сезона подписах договор за 4 години и се наслаждавам на всеки миг тук. Постигнах големи неща, които нямаше да бъдат възможни, ако не бях в отбор толкова голям, колкото е Ливърпул”, завърши Ловрен.