Трансферната политика на Ливърпул продължава да удивява, след като мърсисайдци продадоха бразилския плеймейкър Алан на Атлетико Минейро.

Алан Родригес де Соуса акостира в Мърсисайд през 2015-а година, когато „червените” заплатиха 500 хиляди паунда за него, но досега той нямаше официален мач за клуба. Причината е, че Алан не получи работна виза и той прекара голяма част от кариерата си като футболист на лидера в класиране на Англия под наем.

През миналата година футболистът прекара пореден наем в своята родина – във Флуминензе, след което се завърна през миналия месец на Мелууд. Сега решението обаче на шефовете на клуба бе да се разделят с футболиста, като от Атлетико Минейро официално обявиха сделката, като бразилският клуб ще заплати два милиона и половина паунда за услугите на играча.

Договорът на играча с бразилския тим ще бъде до декември 2023-а година. „Ново предизвикателство в моя живот. Много съм признателен на всички тук, за да мога да придобия още по-голям опит. Ще дам всичко от себе си за тази публика и да постигнем знакови победи с фланелката на Атлетико”, говори Алан пред сайта на клуба.