Нападателят на немския РБ Лайпциг Тимо Вернер вярва, че стилът на игра на Ливърпул му подхожда и добави, че старши треньорът на "червените" Юрген Клоп е най-добрият мениджър в света. След като отбеляза победното попадение срещу Тотнъм в Шампионската лига през седмицата, Вернер заяви пред норвежкия телевизионен канал „Viasport Football“, че е много горд от, че е свързан с Ливърпул, който той определи като най-добрия отбор в света.

23-годишният германски национал вкара своя 27-и гол за сезона при победата на РБ Лайпциг с 5:0 срещу Шалке в събота и след срещата заяви по отношение на спекулациите, че ще се присъедини към „мърсисайдци“ през лятото.

"Миналата година, преди да удължа договора си, винаги беше Байерн Мюнхен [отборът, с който бях свързан]. Сега се появи и Ливърпул", каза Вернер пред „Sky Germany“.

„Там е и най-добрият треньор в света - Юрген Клоп. Има много неща, които биха подсказали, че моят стил на игра може да се окаже подходящ, но не се притеснявам, защото имам толкова много общо и с Лайпциг Можете да видите, че спечелихме срещу Тотнъм, но имаме и втори мач“, сподели още Вернер.