Трент Александър-Арнолд има голямо желание да удължи договора си с Ливърпул и да подпише нова мега сделка, а преговорите ще стартират още преди лятото, твърди Football Insider. Според информацията, „червените“ са твърдо решени да задължат 25-годишния десен бранител. Смята се, английският национал и мърсисайдци имат желание да започнат възможно най-скоро преговорите.

Съвсем наскоро, Александър-Арнолд беше беше свързван със сензационен трансфер в Реал Мадрид. Въпреки че крайният защитник е поласкан от интереса към него, той е превърнал оставането си в родния му клуб като приоритет номер едно.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Александър-Арнолд се присъедини към мърсисайдци на шестгодишна възраст, а настоящият му договор, според който печели по 180 хиляди паунда на седмица, изтича през лятото на 2025-а година. Смята се, че завръщането на Майкъл Едуардс в клуба и идването на Ричард Хюз като нов спортен директор това лято ще бъдат в основата на това Александър-Арнолд да подпише нов контракт.

В момента бранителят все още лекува контузия в коляното си, която получи срещу Бърнли през февруари, но се очаква да се завърне към тренировки през следващите две седмици.

Ливърпул остава в разгорещена битка за титлата след победата си с 2:1 над Брайтън на „Анфийлд“. Следващият мач на „червените“ е отново у дома срещу Шефилд Юнайтед в четвъртък вечер (4 април).