Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер отличи невероятната атмосфера, която правят феновете на мърсисайдци на „Анфийлд”. Бразилският страж на „червените”, че именно тя може да бъде ключът за големи постижения в Премиър лийг и Шампионската лига.

Ливърпул е с равни точки с Манчестър Сити в челото на класирането, като „гражданите” имат предимство поради по-добрата им голова разлика. Въпреки това Ливърпул е с мач по-малко, а идния мач на отбора е срещу Байерн Мюнхен. Срещата ще е първа между двата отбора от осминафиналите на Шампионската лига, а мачът е идния вторник.

Алисон призна, че за пръв път е усетил мощта от феновете на Ливърпул по време на първия мач срещу Рома в ШЛ през миналия сезон (5:2). Тогава Алисон бе на вратата на „джалоросите”, след което реализира трансфер през лятото в Англия.

„Много е трудно да играеш срещу Ливърпул. Качеството, с което разполага нашият отбор е невероятно. А тогава идва и 12-ия играч, който е извън терена. Това са феновете ни”, сподели Алисон пред официалния уебсайт на Ливърпул.

„Помня миналата година, по време на полуфиналите от ШЛ с Рома, колко точно ни бе трудно. Атмосферата е невероятна тук. Обичам да играя, когато знам каква публика ни подкрепя. Когато подписах с Ливърпул, това бе една от причините да поискам да бъда тук. Смятам, че тук са най-добрите фенове”, продължи бразилският страж.

Алисон записа досега рекордните 14 „сухи мрежи” по време на победата над Борнемут с 3:0 през изминалия уикенд. „Червените” пък ще могат да се завърнат на челното място в класирането, ако не загубят в голямото дерби на Англия – срещу Манчестър Юнайтед. Алисон пък сподели, че отборът е способен да прекъсне 29-годината суша на отбора без титла.

„Вълнуваме се от противоборството срещу Манчестър Сити. Фокусирани сме много върху това. Правим всички заедно нещата – за феновете, за мениджъра, за нас, за всеки, който е част от този проект. Отборът е различен. Мисля, че можем да направим нещо специално, но трябва да сме здраво стъпили на земята и да работим здраво, много здраво”.

„Феновете могат да ни дадат нужния стимул да преодолеем трудните моменти. Всички трябва да сме едно”, завърши Алисон Бекер.