Ливърпул няма право на грешна стъпка в оставащите мачове до края на сезона във Висшата лига, ако иска да запази лидерската си позиция и да спечели титлата в Англия. Това заяви мениджърът на тима Юрген Клоп преди гостуването на големия съперник Манчестър Юнайтед в неделя.

Лидерът Ливърпул има две точки аванс пред Арсенал и три пред Сити осем кръга преди  края на сезона и Клоп се надява да спечели още една титла за клуба от Анфийлд след триумфа във Висшата лига през кампанията 2019-20.

"Очевидно е така във Висшата лига. Така че, ако надпреварата е напрегната, тогава най-доброто място, на което можеш да бъдеш, е на върха. Ние сме там и това е страхотно, това е добре. А сега нека продължим да се борим, така стоят нещата. Очевидно следващият мач е важният, както всички са. Някой каза, че имаме най-добрата програма с мачове до края. Погледнах го и наистина не знам как може да казвате подобно нещо. Може би съм твърде негативен, но това е трудно, добри съперници. Но ние сме готови и искаме да участваме в тази битка", каза Клоп.

Ливърпул беше победен с 3:4 от Юнайтед в четвъртфинала си за ФА Къп миналия месец, когато домакините надделяха в продълженията.

"Добрата новина е, че този път няма да имаме две продължения по 15 минути. Това беше твърде много за нас този ден, не можехме да го контролираме повече, допуснахме грешки, които изобщо не сме правили преди, и Юнайтед обърна мача“, добави Клоп.

"Юнайтед е топ отбор, който играе у дома, всички знаем това. Но не можем просто да кажем на играчите: "Нека направим това, което направихме от 15-та минута до 70-та и нещо.“ Футболът не е толкова лесен. Трябва да намерим начин да създадем проблеми на Юнайтед и те ще опитат да направят същото. На това ниво, с този противник, на този стадион (Олд Трафорд), по-добре да изиграем наистина добър футболен мач, ако искаме да спечелим там", коментира още Юрген Клоп./БТА