Мениджърът на Ливърпул - Юрган Клоп, остана категоричен, че не се вълнува от това как ще завършат мачовете на конкурентите за титлата Арсенал и Манчестър Сити, макар че неговите очаквания са двата отбора да печелят всичките си срещи до края. Германецът заявии, че по никакъв начин няма дербито с Манчестър Юнайтед в края на седмицата да му повлияе за избора на състав за утрешния двубой с Шефилд Юнайтед.

„Червените” са лидери в класирането на Висша лига с 67 точки, с две повече от втория Арсенал и с три пред шампиона Манчестър Сити.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Клоп заяви, че Къртис Джоунс може да се завърне в игра срещу Шефилд. Диого Жота, Трент Александър-Арнолд и Алисон обаче ще подновят тренировки през следващата седмица, което означава, че няма да бъдат на разположение за дербито на „Олд Трафорд“ в неделя.

„Къртис Джоунс тренира на пълни обороти и е на разположение за утре. Останалите момчета се справят добре. Диого и Трент тренират заедно и се надяваме, че през следващата седмица вече ще взимат участие в част от тренировките на отбора. Алисон работи с треньорите на вратарите. Изглежда добре. Според него самия през следващата седмица също ще се включи в общите занимания. Четвъртък - неделя, четвъртък - неделя, сряда - събота - това са следващите ни мачове. Имаме нужда от всички. Това е тежък, но и вълнуващ период. Всички го очакваме с нетърпение“.

„Ако мисля за Манчестър Юнайтед сега, хората ще имат пълното право да си кажат, че прекалено дълго съм се задържал на този пост. Не можеш да изиграеш нито един мач без да имаш цялото уважение към съперника. Играем с Шефилд Юнайтед и те имат пълното ни уважение“, след което Клоп бе запитан дали ще гледа мачовете на Арсенал и Манчестър Сити.

„Дори не знаех, че играят тази вечер. Това не е тема за мен. Очаквам те да печелят всеки път. Ние трябва да спечелим нашите мачове. Останалото не ме интересува, честно казано. Когато те играят, пулсът ми не се повишава“.

„Дали сме фаворити? След като загубихме от Арсенал, не бяхме фаворити. Вероятно с право. Не знам и не ме интересува. Едно от най-важните неща, когато преминавате през този период, е да игнорирате външния шум. Трябва да бъдем професионалисти. Да, трябва да бъдем емоционални, но по правилния начин“, каза още Клоп.