Ливърпул и Уест Хем играят при резултат 2:1 в мач от 1/16-финалите на Карабао Къп. 

Лондончани имаха няколко възможности да отбележат първи и в крайна сметка поведоха в 21-ата минута. Тогава Джарел Куанса си отбеляза автогол, след като Уатару Ендо не успя да изчисти топката, а я изрита в защитника. Мърсисайдци обаче отговориха светкавично и само четири минути след това изравниха. Попадението бе дело на Диого Жота. Така двата тима се прибраха на почивката при равенство.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

Срещата започна равностойно, като Ливърпул задържаше повече топката. Все пак в 14-ата минута дойде първата по-опасна ситуация и тя бе именно пред вратата на мърсисайдци. Тодибо бе намерен с центриране и стреля с глава, но неточно. Малко след това и Джаред Боуен опита изстрел от трудна позиция, с който стражът на домакините се справи.

Четири минути след това "чуковете" комбинираха отлично, като атаката тръгна от Боуен, а впоследствие топката стигна до Дани Ингс в наказателното на Ливърпул. Нападателят успя да прати топката в мрежата на бившия си тим, но веднага последва сигнал за засада и така попадението не беше зачетено.

В 21-ата минута гостите стигнаха и до гол. При корнер за лондончани настъпи хаос в наказателното на Ливърпул, а Едсон Алварес не успя да нанесе изстрел, но накара Ендо панически да чисти. Японецът прати топката в краката на съотборника си Джарел Куанса, а след това тя се озова във вратата на Келъхър.

Три минути по-късно Куанса имаше шанс да се реваншира, стреляйки с глава. Неговият удар обаче мина високо над вратата на Уест Хем.

Мърсисайдци все пак отговориха почти мигновено, като в 25-ата резултатът беше изравнен. Домакините атакуваха отляво, като Годи Гакпо беше изведен. Нидералндецът намери Федерико Киеза, който пък опита изстрел, но вместо това изпълнението му се превърна в пас към Жота, който с глава отклони топката покрай Фабиански. Останаха съмнения за засада при атаката на Ливърпул, но заради липсата на ВАР в тази фаза на турнира, то голът нямаше как да е преразгледан.

Удар на Боуен беше блокиран в 41-ата минута. Минута след това Кресуел получи шанс да центрира от пряк свободен удар, като той намери Соучек, който отклони към съотборник. Там обаче защитата на мърсисайдци се справи и изчисти.

Къртис Джоунс опита късмта си в 47-ата минута, но ударът му от дистанция беше изключително неточен.

Две минути след това обаче Джоунс се изяви с асистенция. Той успя да пусне пас в наказателното, който стигна до Диого Жота. Португалецът пък не сгреши и осъществи пълния обрат в полза на Ливърпул.

В 62-ата минута Къртис Джоунс имаше шанс да отбележи на свой ред, след като получи в пеналтерията на "чуковете". Той обаче не успя да вкара сила в завършващия си удар и излезлият напред Фабиански се справи.

LIVE / Ливърпул - Уест Хем 2:1

0:1 Джарел Куанса (авт) 21'

1:1 Диого Жота 25'

2:1 Диого Жота 49'

Съставите на двата отбора:

Ливърпул: 62. Келъхър, 84. Брадли, 2. Гомес, 78. Куанса, 21. Цимикас, 3. Ендо, 14. Кеиза, 17. Джоунс, 18. Гакпо, 20. Жота, 9. Нунес

Старши треньор: Арне Слот

Уест Хем: 1. Фабиански, 3. Кресуел, 25. Тодибо, 26. Килман, 5. Цоуфал, 28. Соучек, 4. Солер, 19. Алварес, 20. Боуен, 18. Ингс, 7. Съмървил

Старши треньор: Хулен Лопетеги