Отборът на Ливърпул отново зае първото място във временното класиране след успех с 3:1 над последния във Висшата лига Шефийлд Юнайтед.  

Двубоят на „Анфийлд” предложи много емоции, като домакините отново трябваше да проявяват характер и да стигат до трите точки по драматичен начин. След като поведоха в резултата, новата звезда на „червените” Конър Брадли си вкара автогол.

Футболистите на Юрген Клоп обаче не се предадоха и тринадесет минути преди края Алексис Мак Алистър отново изведе своите напред с изключителен гол. Крайното 3:1 бе оформено от Коди Гакпо в 89-ата минута.

След успеха „червените” отново изпревариха Арсенал и Манчестър Сити и заеха първата позиция в таблицата.

Gulliver/gettyImages
26 снимки

Гостите от Шефийлд започнаха двубоя по страхотен начин. Само след няколко секунди игра, тимът на Крис Уайлдър можеше да поведе в резултата. Джеймс МакАтий получи на няколко метра пред голлинията, където бе оставен абсолютно сам. Халфът на гостите стреля от близка дистанция, но Келехър отрази и изби в корнер. След центрирането играч на „остриетата” се размина с топката и не успя да отправи удар от няколко метра.

След критичните първи няколко минути, домакините на свой ред взеха инициативата и стигнаха до добри положения. Първо Салах имаше възможност да стреля, но ударът му бе спасен. След това Дарвин Нунес бе близо до гола, но прати топката покрай вратата.

Все пак уругваецът успя да се разпише след известна доза късмет в 17-аат минута. Топката бе върната към вратаря на Шефийлд, който изчака твърде дълго време преди да изчисти. Той бе атакуван от Нунес, а след като изрита топката, тя се отби в тялото на нападателя и влезе в мрежата за 1:0.

След откриването на резултата футболистите на Юрген Клоп изцяло взеха инициативата в мача и започнаха да създават положение след положение.  

Отличен шанс да удвои преднината на домакините имаше Алексис МакАлистър в 33-ата минута. Аржентинецът получи пред наказателното поле фронтално срещу вратата, където не бе обезпокояван от никой. Той овладя и стреля технично, но покрай левия страничен стълб на вратата.   

Три минути преди почивката стражът на гостите Гръбич трябваше да се намесва решително след много силен шут на Доминик Собослай от дистанция.

Втората част започна с възможност за Ливърпул, която бе създадена от Мохамед Салах. Звездата на домакините получи около дъгата на наказателното поле фронтално срещу вратата, стреля, но право в ръцете на вратаря на Шефийлд.

В 54-ата минута гостите стигнаха до пряк свободен удар на удобна позиция пред вратата на Ливърпул. Густаво Хамър се нагърби с изпълнението му, но прати топката право в ръцете на Келехър.

Полузащитникът на Шефийлд обаче имаше далеч по-голям късмет четири минути по-късно,  когато бе в основата на изравнителното попадение за гостите. След дълго центриране от десния фланг към далечната греда, Хамър успя да играе с глава и да прати топката в крака на Конър Брадли, а след последвалия рикошет тя изненада Келехър на вратата на „червените” и мина между краката му.

Ливърпул пропусна два отлични шанса чрез Върджил Ван Дайк, който стреля с глава след центриране от корнер, но вратарят спаси, и Анди Робъртсън, който засече подаване на Хари Елиът, но стреля неточно.

В 77-ата минута дойде и най-красивият момент в срещата. След центриране отляво отбраната на гостите не успя да изчисти добре топката и тя попадна  на пътя на Алексис Мак Алистър, който бе заел позиция на няколко метра пред дъгата на наказателното поле. Аржентинецът отправи изумителен удар, който попадна в сглобката на двете греди и не остави никакви шансове на вратаря на „остриетата” за 2:1.

Малко след това той се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар, след който прати топката в напречната греда.

Всичко в спора бе решено минута преди края на редовното време, когато Коди Гакпо засече центриране на Анди Робъртсън и оформи крайното 3:1.

FT ЛИВЪРПУЛ – ШЕФИЙЛД ЮН 3:1

1:0 Нунес 17', 1:1 Брадли 57' (авт), 2:1 Мак Алистър 77', 3:1 Гакпо 89'

Висша лига, 31-ви кръг

Стадион: „Анфийлд”, Ливърпул

Рефер: Стюърт Атуел

Ливърпул: 62 Келехър, 84 Брадли, 5 Конате, 4 Ван Дайк, 2 Гомес, 8 Собослай, 10 Мак Алистър, 28 Гравенберх, 11 Салай, 7 Диас, 9 Нунес

Мениджър: Юрген Клоп

Шефийлд Юнайтед: 13 Гръбич, 30 Холгейт, 18 Ахмедходжич, 5 Тръсти, 20 Бьогли, 21 Соуса, 24 Арлбластер, 8 Хамър, 19 Робинсън, 28 МакАтий, 11 Бен Диас

Мениджър: Крис Уайлдър