Ливърпул вече е фаворит за титлата в английското първенство по футбол, твърди бившият футболист на Манчестър Юнайтед и настоящ анализатор на Sky Sports Рой Кийн. Мърсисайдци победиха с 2:1 Брайтън и оглавиха еднолично класирането след нулевото равенство между Арсенал и Манчестър Сити на "Етихад".

"За мен лично Ливърпул е фаворит. В момента поставям Арсенал на второ място сред фаворитите заради головата им разлика. При Сити има контузии и натоварване от мачовете в Шампионската лига, както е и при Арсенал, така че за мен те са на трето място", заяви той, цитиран от Sky Sports.

"Във всеки мач на Ливърпул виждам само един или два проблема, които евентуално имат. Те обаче създават толкова много положения, че така или иначе ще вкарват много голове. Това съм го казвал и за Сити, но от видяното напоследък, лично аз бих заложил на Ливърпул".

Гари Невил, също бивш футболист на Юнайтед и настоящ анализатор на Sky Sports, пък фаворизира Арсенал в битката за титлата. Той обаче счита, че Ливърпул ще има много голям шанс да стане шампион, ако "червените" победят Шефилд Юнайтед и Манчестър Юнайтед тази седмица.

"Преди паузата за международни мачове Арсенал беше в по-добрата форма, категорично. Ливърпул се разигра в последствие, но представянето на Арсенал в този период беше наистина на много високо ниво. Много е важно какво ще се случи тази седмица, защото в заключителния етап е важно да си в топ форма", каза той.

"Преди началото на сезона прогнозирах, че Арсенал ще стане шампион. Не съм си променил мнението, но и трите отбора имат шанс. Ако Ливърпул бие на 'Олд Трафорд', чисто психически те ще бъдат в отлично състояние. И след тази седмица обаче имаме да извървим дълъг път до края на сезона.

"Да не забравяме и Сити, тъй като изобщо не изключвам да спечелят всичките си мачове".