Капитанът на Евертън Уейн Рууни бе категоричен, че решителната дузпа в градското дерби срещу Ливърпул е била 100-процентова и не разбира претенциите на противника.

Именно с гол от дузпа на ветерана „карамелите” хванаха точка  с 1:1 на „Анфийлд”, където нямат победа вече 19 години. Отсъждането на Крейг Поусън разедини мненията на Острова, тъй като контактът между Деян Ловрен и Доминик Калвърт-Люин беше минимален.

Клоп се репчи срещу съдии и репортери след дербито

„Фантастична точка за нас. Ливърпул е невероятен отбор с добри индивидуалности”, каза Рууни.

„Знаехме, че ще бъде трудно и че ще трябва да сме търпеливи. Защитавахме се брилянтно. Имахме два или три момента на контраатака, които трябваше да използваме. Точно това и сторихме.”

Обезумелият грешник Ловрен за малко да скочи на рефера

„Страхотно е да играеш в дербито. Страхотно е и за града. Естествено, сега феновете на Евертън ще бъдат по-доволни. Винаги е хубаво да вкараш срещу Ливърпул, без значение за кой тим играеш. ”

„При дузпата трябваше да запазя хладнокръвие. Деян Ловрен дойде и ритна топката, а това ми даде още малко време. Знаех къде ще стрелям. Вчера се упражнявах и, слава Богу, нацелих топката добре. Дузпата изглеждаше очевидна. Ловрен го бутна и реферът взе вярното решение”, допълни Рууни.